Nieuws

b_576_0_16777215_00_images_221-lenferink-groep-zwolle-verwerft-winkelcentrum-in-winkelhart-van-etten-leur_lenferink_groep_zwolle_winkelhart_van_etten-leur.jpg

a.s.r. Real Estate heeft het niet overdekte deel van Winkelhart Etten-Leur verkocht aan Lenferink Groep Zwolle. Het gaat om drie bouwblokken met een totaal vloeroppervlak van meer dan 17.000 m2 die deel uitmaakten van één van de door a.s.r. Real Estate gemanagede mandaten. a.s.r. Real Estate is bij de totstandkoming van deze transactie commercieel begeleid door Cushman & Wakefield en juridisch door Houthoff.

Winkelhart Etten-Leur

De 40 retailers die gehuisvest zijn in dit deel van het winkelcentrum variëren van horeca- en fashion- tot convenience. Het aansluitende, overdekte deel van Winkelhart Etten-Leur is eigendom van winkelbelegger Wereldhave. In 2018 heeft a.s.r. Real Estate diverse nieuwe retailers aangetrokken en meerdere contracten met zittende retailers verlengd. Met een assetmanagement strategie gericht op persoonlijke benadering en optimale samenwerking tussen huurder en verhuurder, is a.s.r. Real Estate er in geslaagd van Winkelhart Etten-Leur en gezond en goed functionerend winkelcentrum te maken. a.s.r. Real Estate is bij de verkoop commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch door Houthoff.

Lef

Lenferink Groep Zwolle is in deze transactie commercieel bijstaan door M2 Capital Real Estate en Assets.nl en juridisch door het Notarieel en Benthem en Gratama advocaten. Carlus Lenferink, CEO van Lenferink Groep Zwolle: “We zijn blij met deze acquisitie die natuurlijk naast lef vooral om een langetermijnvisie vraagt in de huidige retailmarkt. Wij kopen en ontwikkelen vanuit een beleggersvisie, niet voor de hit-and-run.” Emiel Brink, CIO van Lenferink Groep Zwolle, vult aan: “Winkelhart Etten-Leur heeft een goede mix van winkels met zowel een centrum- als een regiofunctie én regionale aantrekkingskracht. We hebben veel vertrouwen in het verhuurpotentieel van deze locatie met deze omvang. We zijn er trots op dat het is gelukt het momentum te benutten en dit complex aan onze gevarieerde portefeuille te kunnen toevoegen.”

 

Amsterdam/Zwolle, 4 september 2019

 

Noot voor de redactie: wilt u meer informatie, belt u dan met Lenferink Groep Zwolle, telefoonnummer: 038 – 425 52 20 of per e-mail: info@lenferinkgroep.nl

Over Lenferink Groep Zwolle

Lenferink Groep Zwolle ziet kansen waar anderen twijfelen en onderscheidt zich met spraakmakende projecten in de portefeuille zoals het stadioncomplex (PEC Zwolle) te Zwolle en diverse woon-/kloostercomplexen. Lenferink Groep Zwolle is onafhankelijk, betrokken, deskundig en creatief. Een ervaren team van 25 deskundige medewerkers beheert, managet en exploiteert de gevarieerde vastgoedportefeuille die bestaat uit kantoren, bedrijfsruimten, winkels, parkeergarages, zorgcentra en woningen op goede locaties in heel Nederland.