Nieuws

b_576_0_16777215_00_images_222-lenferink-groep-zwolle-nieuw-eigenaar-diezerpoort-zwolle_Foto_Diezerpoort_persbericht(1).jpg

Zojuist maakte Lenferink Groep Zwolle bekend dat zij het kantoor- en winkelcomplex Diezerpoort in eigendom heeft verworven. De landelijke opererende Lenferink Groep is sterk geworteld in Zwolle en heeft met deze aankoop opnieuw een in het oog springend Zwols project toegevoegd aan haar sterk groeiende portefeuille.

 

Diezerpoort

Het kantoor- en winkelcomplex Diezerpoort omvat in totaal 7.500 m² aan winkels en 4.500 m² aan kantoren. Het is gelegen in hartje centrum Zwolle, op de hoek van de Burgemeester Drijbersingel en het Kleine Grachtje. De aankoop van dit complex past naadloos in de visie en strategie van Lenferink Groep. Carlus Lenferink, CEO van Lenferink Groep Zwolle: ‘Diezerpoort is gelegen op een goede en strategische locatie met huurders van naam zoals AH, Lidl, Kruidvat (winkels) en De Stentor (kantoren). We zien potentie en wel degelijk ook een uitdaging voor de toekomst om op zoek te gaan naar het juiste ontwikkelingsperspectief. We stappen er open minded in, met veel creativiteit. Daar zit onze toegevoegde waarde.’ Lenferink Groep Zwolle heeft een bewezen trackrecord waar het gaat om op het juiste moment in te stappen en scherp in te kopen. Emiel Brink, CIO van Lenferink Groep Zwolle: ‘Dan beginnen we met waarde toe te voegen, bijvoorbeeld door duurzaam te transformeren, te herbestemmen met oog op de toekomst of door verhuuropbrengsten te optimaliseren. Altijd in overleg met betrokkenen en de lokale overheid. De huidige Diezerpoort heeft iets geslotens, we willen dit in de toekomst graag wat opener maken. ’ Bij de aankoop liet Lenferink Groep Zwolle zich bijstaan door M2 Capital Real Estate B.V. uit Baarn. Verkoper Union Street Investments werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate en Cushman & Wakefield en juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff.

Lenferink Groep Zwolle

Dankzij de grote diversiteit en omvang van haar vastgoedvoorraad beschikt de Lenferink Groep over een stabiele en goed renderende portefeuille. De vastgoedprojecten van Lenferink Groep Zwolle zijn in de loop der jaren steeds omvangrijker geworden. Vanuit beheersing en rentabiliteit gezien een ontwikkeling die bij de groei van Lenferink Groep Zwolle past en een uitdaging die zij aankan. Carlus Lenferink: “Wij ontwikkelen vanuit een beleggersvisie, niet voor de hit-and-run. Dat schept vertrouwen bij onze partners. De duurzame samenwerkingsrelaties die daaruit ontstaan koesteren we.” In Zwolle is Lenferink Groep Zwolle vooral bekend als de eigenaar van het Stadioncomplex.

 

Zwolle, 21 oktober 2019